Up Back Next

USKRSNO SLAVLJE U JANKOMIRU

Višnja Č.   

Bolesnici koji se nalaze na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, u danima korizme imaju zadaću kojoj se svi posebno raduju. Riječ je o pripremi svečanosti prigodom uskrsnih blagdana.

Iz dana u dan učili smo notu po notu , pjesmu po pjesmu, stihove i recitacije. Uloženo je puno truda, volje i ljubavi u svaku točku našega programa. Pripremajući se za veliki tjedan Kristove muke, smrti i uskrsnuća - najsvetijeg razdoblja svakog vjernika, stalno smo imali na umu želju da svi mi, koji smo ovdje na liječenju, pronađemo u sebi snagu da ostvarimo naš mir i ozdravljenje. 

To je Božja poruka čovjeku i njegovu životu, poslanica ljudima: 

''U svijet žalosti i tjeskobe, nesigurnosti i straha unositi svjetlo smirenosti i vedrine, radosti i nade.''

Zato smo svi zajedno sudjelovali u programu koji smo započeli s Kristovim uskrsnućem - čitanjem odlomaka iz Novoga zavjeta, da bismo, nakon niza uskrsnih pjesama, recitacijama i pjesamama iz svih krajeva naše lijepe domovine završili našu svečanost najljepšom pjesmom: ''Zdravo, djevo, kraljice Hrvata''. 

Rastali smo se, nakon male zakuske i zajedničkog druženja s nadom u srcu da ćemo iduće godine blagovati u svome domu, okruženi našim obiteljima i najbližima, praćeni Kristovom uskršnjom porukom: ''Mir Vama!''  

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org