Up Back Next

Moj terapeut 

DR. NEDA VIČIĆ

Čvrsta podrška svima u Klubu

Krešimir Krušelj
dostručni djelatnik Kluba"Gornja Kustošija"

 
S namjerom da o svom terapeutu kažem što više, a pritom ne pretjeram ni u čemu, želim na početku reći ovo: s obzirom da živim i radim u Zagrebu, u mogućnosti sam prisustvovati mnogim godišnjim okupljanjima, skupštinama i seminarima o obiteljskom životu, o radu u Klubu, te moram reći da me upravo na to motivirala moja terapeutkinja odnosno stručna djelatnica, kako se to u novije vrijeme uobičava reći. Takav moj, aktivniji, rad ujedno mi pomaže i u osobnoj apstinenciji. 

Dr. Neda Vičić je liječnica opće medicine, sada u mirovini. Svoju ljubav prema ljudima i poslu koji je odabrala nesebično daje i daje. Aktivno se bavi radom u klubovima liječenih alkoholičara od 1987.godine. Kao stručna djelatnica sa zavidnim iskustvom, hoće i nalazi vremena za svaku obitelj ili pojedinca u trima klubovima regije Črnomerec. 

Prepoznatljiva je svojom mirnoćom i načinom veoma dobre komunikacije kao i sposobnošću da se emocionalno suživi sa svakim od nas ponaosob. Uvijek stigne saslušati svakog od nas, podijeliti s nama i dobro i loše, dati nam dobar i kvalitetan savjet. 

U razgovoru sam ju pitao ljuti li se ikada, jer je uvijek vedra i nasmijana, rekla je nešto otprilike ovako "Ni meni u životu nije sve glatko, ali se trudim da na druge djelujem pozitivno." I nas u klubu uči kako korigirati svoje pogreške na emocionalnom planu, na planu ponašanja i u međuljudskih odnosa, na zdrav i prihvatljiv način, a to znači bez "pomoći" alkohola. 

Prigodom jednog susreta, na upit što ju motivira da se toliko trudi raditi ovaj tip posla, koji mnogi drugi stručnjaci baš i ne vole, tj. ne žele raditi, a imajući ujedno na pameti da takav posao nije ni naročito financijski nagrađen, rekla je nešto prekrasno, što sam dobro upamtio - ja sam humanitarna radnica, volim sve ljude i želim svima pomagati dokle god budem mogla to raditi. U tome i vidim njezinu veličinu kao stručnjaka i kao osobe.

Nemojte misliti kako naša Neda samo mazi riječima. Zna ona i kritizirati, prigovoriti kad zatreba.
Na kraju, mogu reći da sam sretan, ja i članovi mojeg kluba što imamo dr. Vičić. Nadamo se da će nam još dugo biti podrška u našim nastojanjima da upristojimo naše živote i živimo na što kvalitetniji i bolji način.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org