Up Back Next

TRI GODINE RADIO EMISIJE "VI I VAŠE ZDRAVLJE"

Bašić Hasan, Klub "Osvit"   

 

Mogu slobodno reći da je radijska emisija "Vi i vaše zdravlje" na Drugome programu Hrvatskoga radija postala naša emisija. To je prepoznatljiva i sve slušanija emisija, naročito u populaciji ugroženoj alkoholizmom. Emisija, u kojoj uz stručnjake sudjeluju liječeni alkoholičari, njihove obitelji, članovi klubova liječenih alkoholičara i svi ljudi dobre volje koji nama alkoholičarima žele pomoći.

Zahvaljujući voditeljici gđi Daliji Grin, a po uzoru na vrlo popularnu i dvije godine prije toga ugašenu emisiju ''Linija povjerenja'', voditelja Maksa Jurjevića i prof. dr. sc. Branka Langa, emisija je počela s emitiranjem 5. travnja 1996. godine. U dogovoru s prim. dr. Darkom Breitenfeldom koji je dvije godine nastupao kao gost urednik, već prva emisija je bila u potpunosti posvećena problematici alkoholizma. Od tada, s kraćim ljetnim stankama, emisija traje kontinuirano sve do danas. U emisiji je sudjelovalo niz istaknutih stručnjaka alkohologa, psihijatara, liječnika i soc. radnika, te liječenih alkoholičara, koji su svojom požrtvovnošću, svatko na svoj način, pridonijeli kvaliteti i popularnosti emisije. Dana je i mogućnost stručnjacima da budu gosti urednici u kreiranju emisije. Danas je u emisiji gost urednik prim. dr. Željko Marinić. Domaćin urednik, gđa Dalija Grin, uvijek nas ponovno iznenađuje svojom smirenošću, vještinom komuniciranja i načinom približavanja emisije slušateljima. Poseban naglasak dao bih dijelu emisije pod naslovom ''Moja priča'', u kome smo mogli čuti mnogo dirljivih i istinitih priča iz života obitelji u kojima je prisutan alkoholizam. Mislim da je to veoma vrijedno i da s takvim istinitim pričama možemo senzibilizirati slušatelje za problematiku alkoholizma. Predstavljen je i naš Alkohološki glasnik.

U emisiji su, osim iz Zagreba, sudjelovali članovi i drugih klubova iz Hrvatske. Moram navesti riječi gđe Lidije Paszko, dopredsjednice Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba, koja je pred sudjelovanje u emisiji rekla da ima takvu tremu da najradije ne bi išla, ali ne smije odbiti suradnju s gđom Grin, jer je to naša emisija.

Svakoga ponedjeljka smireni glas gđe Dalije Grin najavljuje 21 sat i razgovor o alkoholizmu. Tada su uz radio prijemnike mnogi apstinenti, njihove obitelji i svi oni koji žele nešto više saznati o problemima vezanim uz alkoholizam.

Zahvaljujemo gđi Grin i Hrvatskome radiju i nadamo se dugoj suradnji.

  

Top
 Copyright  1997-1999   
 Webmaster&Design:Davor Moravek