Up Back Next

I ZALJUBLJENI U BORBI PROTIV OVISNOSTI

V. Raković   

 

Zagrebački i ostali hrvatski borci protiv alkoholizma i drugih ovisnosti su Valentinovo obilježili u atraktivnom ZET-ovu turističkom tramvaju.

Zahvaljujući susretljivosti ZET-a i nekoliko sponzora, te organizatorima ove vrijedne i humanitarne akcije: Hrvatskom liječničkom zboru, Hrvatskom društvu za alkoholizam i druge ovisnosti, Hrvatskom društvu za suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti, Zajednici klubova liječenih alkoholičara Zagreba, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu i Hrvatskom crvenom križu, zaljubljeni mladi Zagrepčani i njihovi gosti (odabrani uglavnom od strane zdravstvenih promicatelja u srednjim školama) provozali su se cijelom zagrebačkom tramvajskom mrežom. Tijekom vožnje njihove su zagrljaje snažili brojni poznati gosti.

Ovu akciju provodili smo pod geslom "Ljubav je najveći zalog trijeznog i zdravog života", a turistički je tramvaj bio urešen prigodnim plakatima sa sloganima o ljubavi bez štetnih "stimulativnih" sredstava. "Ljubav živi davanjem, a ne uzimanjem ", rekao je jedan veliki čovjek i mi upravo to želimo prenijeti našim sugrađanima, ponajprije mladima na Dan zaljubljenih. Želja nam je ukazati i dokazati da zdrav i stvaralački život pun ljubavi uklanja potrebu uzimanja psihoaktivnih tvari, koje samo na početku uzimanja pojačavaju želju za užicima, ali na umjetni - pasivan i neprirodan način, da bi na duže vrijeme izrazito štetno djelovale, obeshrabrujući ljude da sami pridonose stvaranju svoje sreće, rekao nam je prim. dr. sc. Darko Breitenfeld, istaknuti neuropsihijatar i aktivist u borbi protiv alkoholizma i drugih ovisnosti i predsjednik Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba.

Turistički, ovaj puta Valentinovski, "Tramvaj zvan zagrljaj" krenuo je u nedjelju (na Valentinovo) 14. veljače, u 10 sati iz Praške ulice kraj Trga bana Josipa Jelačića i vozio je do 13 sati.

  

Top
 Copyright  1997-1999   
 Webmaster&Design:Davor Moravek