Up Back Next

Seminari na Trešnjevci već drugu godinu

Prof. Ljubica Uvodić   

 

Što je sa Seminarom na Trešnjevci?

Napreduje. Broj sudionika se povećava se. Dana 19.9.1999 seminar će slaviti svoju drugu godinu kontinuiranog postojanja Bit će to puno devetki i lako za zapamtiti kao i ime seminara: Petkom u pet. Pitate: Koji petak? Nema nesporazuma: svaki petak. Osim, naravno, ako bi padao petak na blagdan. Imamo sreće. Ove se godine to neće dogoditi cijelu godinu i možemo mirno reći: svaki petak.

Možda razmišljate ovako: što ću ja tamo, oni su već počeli davno, svi se znaju, nastavljaju, a ja nemam pojma ni o čemu i kako ću sad doći prvi put... Nema problema za Vas koji ste novi. Dođite! Svaki drugi petak čut ćete jedno predavanje koje ste propustili čuti prošle godine. Naime, dogovorili smo se da je samo svaki drugi petak novo predavanje. Program će ove godine biti takav da imamo jedno staro predavanje koje mogu poslušati novi ili stari članovi koji ga nisu slušali ili stari članovi koji su ga slušali, ali ga žele čuti ponovo.

Nakon kratkog predavanja koje ne traje od 45 minuta do, najduže 60, minuta počinje diskusija za koju su pozvani svi sudionici Diskusija je slobodna i otvorena i obično je upravo ta razmjena mišljenja najvredniji dio Seminara. Možete se javiti za riječ da nešto kažete, možete nešto pitati ili predložiti, a možete sjediti i slušati što drugi govore. Katkad učesnici i sami održe neko predavanje ili okrugli stol jer mi njegujemo ravnopravnost svih sudionika i nastojimo da svi rade i razvijaju se. Na Seminaru sve više osim naših članova iz raznih zagrebačkih klubova ima i drugih sudionika koji su zainteresirani za teme što se prorađuju, a koji nisu članovi klubova. Posebno nam je drago kad se dogodi da na Seminaru možemo ugostiti nekog poznatog stručnjaka koji nam dolazi ili kao predavač ili kao dragi gost. U prošli petak nas je svojom nazočnošću obradovao prim. dr. sc D. Breitenfeld.

Najveća je novost što smo mi redovitiji sudionici seminara, nas dvadeset pet, odlučili da institucionaliziramo našu udrugu. Od sada ćemo se zvati kako se i sami do sada obično zovemo: i kako nas i drugi često zovu: Udruga petkom u pet. Bez obzira na to jeste li stručnjak, član kluba, član obitelji ili osoba zainteresirana za zanimljive razgovore, bez obzira na to jeste li suosnivač Udruge, povremeni polaznik ili novi član, pozvani ste svi da dođete u jedan petak kad Vam je najzgodnije. Nakon prvog dolaska vi ćete se dalje pozivati sami. Naš program u sljedećem razdoblju je:

22.siječnja, prim.dr. sc. Željko Marinić drži predavanje,
29.siječnja prof., Lubica Uvodić govori "Žene su s Venere a muškarci s Marsa"
veljače naš redoviti član g. Josip Poljak iz Kluba "Voltino'' govori o "Prijateljskom posjetu u kriznim situacijama''. veljače na Seminaru će predavati prof. dr. sc. Višnja Hudolin, supruga pokojnog profesora Vladimira Hudolina i njegov vjerni pratilac i suradnik na drugu putu uvođenja i razvijanja metode po kojoj djeluju svi naši klubovi.

Dakle, daljnje petke ćemo organizirati tako da ponovno održimo jedno staro (lanjsko) predavanje i jedno novo. Prihvaćamo sugestije! Javite se ako želite utjecati, predavati, predlagati. Sigurni smo da će toplina naše grupe preći i na Vas i zato nas posjetite.

  

Top
 Copyright  1997-1999   
 Webmaster&Design:Davor Moravek