Up Back Next

Riječ urednice | 48

Mr. dr. sc. Vesna Golik-Gruber   

 

Štovani čitatelji!

U ovom broju Alkohološkog glasnika govori se o međusobnim odnosima i komunikacijama. Ovu, uvijek zanimljivu temu, objavljeni će prilozi sigurno još bolje rasvijetliti. Objavljujemo i niz dugih priloga koji će svojom raznolikošću povući vašu pozornost.

No, nad naš i vaš glasnik, nadvili su se tamni oblaci. Mnogi zagrebački klubovi veoma kasne s plaćanjem preuzetih brojeva, kao i članarine za Zajednicu klubova Zagreba, dovodeći time Zajednicu u velike poteškoće, a Alkohološki glasnik dovodi u pitanje daljnjeg izlaženja. Budući da zagrebački klubovi čine veliku većinu pretplatnika, o njima izravno i ovisi daljnje izlaženje. Na posljednjem sastanku Zajednice, održanom 12. siječnja, dobivena su obećanja o podmirivanju dugova, što su neki klubovi u međuvremenu već i učinili. Prisutni su podržali raniji dogovor prema kome svaki član odnosno obitelj, treba dobiti u okviru redovne mjesečne članarine i Alkohološki glasnik, te obvezu kluba da preuzme časopisa 80 posto svojih članova, jer toliki broj članova redovito plaća članarinu. Časopis treba ponijeti kući, kako bi ga i ostali članovi obitelji pročitali, a ne prelistati ga na sastanku kluba i pročitati naslove. O ovoj tematici, na žalost, malo se može naučiti iz drugih tiskovina, da ne spominjemo i razne dezinformacije. Na sastanku je preporučeno da mjesečna članarina po obitelji, ili samcu, bude najmanje 30 kuna, jer za rješavanje svog životnog problema to nije previsoka cijena.

Žalosno je što klubovi za 1998. g. nisu dobili novčanu potporu od društvene zajednice. Upravo, čekajući ta sredstva, mnogi su kasnili s plaćanjem.

Ovom prigodom zahvaljujem svima koji su podmirili i onima koji će uskoro podmiriti, svoje obveze prema glasniku. Posebno pozivam na sve klubove liječenih alkoholičara diljem Lijepe naše da se i njihovi članovi, grupno ili individualno, pretplate na veći broj Alkohološkog glasnika, čime bi pomogli u održavanju ovog '''projekta''. Mnogi su klubovi već pretplaćeni na po jedan primjerak. Vjerujem da u tim klubovima ima imućnijih ili zaineresiranijih pojedinaca, naročito mlađih apstinenata, koji bi se osobno mogli pretplatili, ili pridružili klupskoj pretplati, te primati časopis za sebe. To bi bio njihov osobni doprinos našoj zajedničkoj stvari, a Alkohološki glasnik to sigurno jeste, jer obrađuje tematiku koja povezuje sve liječene alkoholičare, ma u kom se dijelu Hrvatske nalazili.

A nama u Uredništvu preostaje opravdati povjerenje onih koji nas podržavaju.

Sa štovanjem
Mr. dr. sc. Vesna Golik-Gruber

  

Top
 Copyright  1997-1999   
 Webmaster&Design:Davor Moravek