| home| ovisnosti| sadržaj |

Ecstasy info - XTC info 


Ecstasy je droga koja uzrokuje oštećenja mozga, a u nekim slučajevima i smrt uslijed toplinskog udara i zastoja rada srca.

Ako plešeš i koristiš ecstasy - xtc - , da bi umanjio štetne ili smrtonosne posljedice njegovog uzimanja, nastoj se pridržavati slijedećih pravila: 


1)
Dok plešeš, konzumiraj tekućinu (vodu). Popij oko pola litre vode tijekom jednog sata. Problemi nastaju ako dehidriraš, i tada popiješ previše tekućine. Zato je važno ravnomjerno uzimati tekućinu.

2)
Za vrijeme plesanja radi redovite pauze (odmore), bez obzira koliko je dobra muzika koja trenutačno praši. Ohladi se u chill out prostoru (prostorija za hlađenje), ako takvo nešto postoji u klubu; ako ne, izađi van, popričaj s prijateljima, popij čašu vode.

3)
Pojedi nešto slano, popij neki izotonični napitak, da tvoje tijelo nadoknadi u plesu izgubljene soli.

4)
Izbjegavaj kombinaciju alkohola i ecstasya. Većina problema koja se javlja kod uzimanja xtc nastaje zbog takove kombinacije. Možda si do sada imao sreću … Isto tako nije preporučljivo miješati extasy s amfetaminima, heroinom, kokainom, crackom. Miješanje je opasno i protivno svim pravilima.

5)
Dobro odaberi trenutak i mjesto upotrebe ecstasya. Mnogo puta droga samo potiče raspoloženje u kojem se nalaziš - ako si uplašen, tvoj strah će narasti u paranoju. Dobro je da si u društvu prijatelja, koji će ti pomoći, ako nešto krene krivim putem.

6)
Pripremi se na spuštanje. Što ide gore, mora se spustiti. Ne koristi speed niti kokaiin, da bi izbjegao depresiju.

7)
Manje je više. Ako ti se učini da ecstasy ne djeluje dovoljno brzo i jako, nemoj uzimati još tableta. Uzimaj manje doze xtc i u većim vremenskim razmacima. Ecstasy je kao čokolada - ako je uzimaš previše odjednom, izgubi svoj okus.

8)
Informiraj se kakav je estasy koji ćeš uzeti; da li je jak, slab, nikakav, brz, spor … 

9)
Ako prvi puta uzimaš ecstasy, ne počni plesati s cijelom tabletom xtc. Uzmi pola (1/2) tablete, ili jednu četvrtinu (1/4) tablete.

10) I na kraju -
Pokušaj plesati bez droge !!!!!!!

Hrvatski Crveni Križ
Crvenog križa 14
Zagreb
tel. 46 55 814

Home