| home| ovisnosti| sadržaj | | 

DROGA 

BIVŠEM GARDISTU HVO-a NEPRAVOMOĆNO GODINA I DESET MJESECI ZATVORA ZBOG ŠVERCA 4,5 kg MARIHUANE

SPLIT - Dražen Buntić (32) s Bivoljeg brda u Domanovićima kraj Čapljine nepravomoćno je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog šverca četiri i pol kilograma marihuane, koju je preuzeo od stanovita Peđe u Čapljini. Za prijevoz do Splita trebao je dobiti 300 maraka. Bez problema je prešao granicu preko Gabela polja, a policija ga je prvi put zaustavila u Marušićima. 
- Otvorili su vrata na "golfu" i primijetili vreću s travom. "Što je ovo", upitaše me. "Trava", rekoh. "Pa mladiću, što ti je ovo trebalo, što će ti ovo", kazali su mi. Pa eto, kad sam budala. Tek sada, kad sam proveo dva mjeseca u zatvoru, shvatio sam što sam napravio. Travu inače nisam nikad pušio. Laik sam za te stvari, učinio sam to samo zbog novca - objasnio je Buntić, koji je svojedobno, prema vlastitu priznanju, bio u Nadzornom odboru Hvidre i član stambene komisije u svom zavičaju. 
Teško je ranjen 1993. kao pripadnik 2. gardijske brigade HVO-a, a otad mu je i paralizirana lijeva ruka. Na posao s drogom odlučio se nakon smrti obaju roditelja. Gotovo puna dva mjeseca opirao se ponudi da preveze travu u Split, ali je onda nešto puklo u njemu, kaže. Pritvor mu je produljen do pravomoćnosti presude.
(drm)


POLICIJA TVRDI DA JE OTKRILA ŠESTEROČLANU UDRUGU ZA PREPRODAJU DROGE 

SPLIT - Nakon mjesec dana motrenja Poslovnog centra na Pujankama, inspektori Odjela za narkotike u četvrtak su oko podneva uhitili šestoricu koju sumnjiče zbog udruživanja radi preprodaje narkotika. Posao oko prodaje, sumnjaju u policiji, vrtio se oko kafića "Poštara" i vlasnika Nevena Radića (51). Osim njega uhićen je i njegov sin Vlatko Radić zvani Van Dam (19), kojem će se ponovno suditi zbog incidenta pred diskotekom "Shakespeareom", u kojem je smrtno stradao Ivan Perković (20), te njegov rođak Renato Radić (31), u kafiću zaposlen kao konobar. 
Neven Radić prijavljen je i jer je omogućio da se u njegovu kafiću prodaje droga. Ostali su članovi udruge J. P. zvani Pijuk (22), T. M. Meja (22) i V. Š. Deva (20). Policija je pokrenula akciju kad su u srijedu u Solinu kod M. B. (21) našli 0,1 g heroina, koji je navodno pred "Poštarom" kupio od Pijuka. 

Upravo je Pijuk i sebi i policajcima priredio nekoliko dramatičnih sati. Ugledavši policajce, progutao je dvije vrećice sa 0,6 g heroina, pa je odveden u bolnicu gdje mu je dano sredstvo za čišćenje. U stanu Radićevih na Pujankama 20 nađena su tri mobitela, a u kafiću je zaplijenjen plinski pištolj i dva mobitela. Pred kafićem su nađene dvije prazne plastične vrećice s ostacima heroina i 1,4 g marihuane. U četvrtak navečer osumnjičenici su ispitani u Istražnom centru splitskoga Županijskog suda, a potom im je određeno 48-satno zadržavanje. Državno odvjetništvo jučer je podnijelo istražni zahtjev za pritvaranjem. (drm) 

Večernji List, 31.3.2001.


Home