| home| ovisnosti| sadržaj |

Crna kronika 

 SUĐENJE JOVANU (36) I MILUTINU GOJKIĆU (72), OPTUŽENIMA ZBOG 8,36 kg MARIHUANE I 60 GRAMA HEROINA 

Stric i nećak nemaju pojma čija je droga 


OSIJEK - U Županijskom sudu u Osijeku jučer je nastavljeno suđenje nećaku i stricu, Jovanu (36) i Milutinu Gojkiću (72) iz baranjskoga sela Jagodnjaka, optuženima zbog zloporabe ukupno 8,36 kilograma marihuane i 60,10 grama heroina, nabavljenih i skrivenih radi preprodaje od točno neutvrđena datuma do 14. studenoga prošle godine. 
Opisujući kako je išao stricu u susjednu ulicu, pa nazvao mobitelom kolegu s kojim je, njegovim autom, trebao ići u Mađarsku, J. Gojkić je kazao kako mu je u jednom trenutku, dok je stajao na autobusnoj postaji, prišao nepoznati u civilu. 

- Nije mi se predstavio. Potom sam ugledao još petoricu, šestoricu kako iz mraka trče prema meni. Počeo sam bježati jer nisam znao tko su. Čuo sam samo riječi "Stoj, pucat ću!" i dva ispaljena hica - branio se jučer J. Gojkić. 
Oštro je opovrgnuo navode optužbe da je droga, koja je u međuvremenu nađena kod njega i u kući njegova strica Milutina, baš njegova. Podrijetlo droge mu je nepoznato. Opisujući tijek uhićenja i saslušanja u policiji, okrivljeni je naveo da se policije uplašio jer su mu znanci pričali svoja loša iskustva sa saslušanja. Istaknuo je kako idućeg dana, kad mu je pretraživana kuća, ništa nije htio potpisati. Sudac Anto Rašić predočio mu je potom neke od potpisanih zapisnika, a J. Gojkić zaključio je kako ne zna je li potpis njegov. 

- Nije mi poznato otkud droga u mojoj kući, no, moja nije! - tvrdio je i Jovanov stric Milutin. 

Vijeću je jučer pojasnio da su ga policajci u civilu, večer uoči pretraživanja njegove kuće i gospodarskih zgrada, ispitivali kako se zove, od čega živi i slično. Također je naveo da je jednog policajca 14. prosinca, nekoliko sati prije početka pretraživanja, zatekao u svome dvorištu. 

- Rekao mi je da je ozebao i da se došao k meni malo ugrijati. Uveo sam ga u kuću i skuhao mu kavu, i tek mi je tada rekao da je policajac - izjavio je M. Gojkić. 

Za danas je najavljena objava presude. 

M. Marić Večernji list, 22.2.2001.


Home