| home| ovisnosti| sadržaj |

Crna Kronika: Tri Ubojstva

U STANU U OPATIJI UBIJENA DANICA MILOVAC (60), KOJU JE U LOKVI KRVI NAŠAO SUPRUG 
Sin narkoman osumnjičen za ubojstvo majke 

* Danica Milovac (60) izudarana je šakama i nogama po glavi, te se ugušila u vlastitoj krvi. Na dan ubojstva osumnjičeni je pušten sa psihijatrije gdje je bio zbog pretjeranog uzimanja ecstasyja 


RIJEKA - U stanu u opatijskom naselju Kosićevu, Varljenska cesta 24, u četvrtak oko 19 sati Vladimir Kolić našao je svoju nevjenčanu suprugu Danicu Milovac (60) u lokvi krvi. Još je pokazivala znakove života, ali je umrla do dolaska Hitne pomoći. Istražni sudac u Rijeci Valentin Ivanetić nakon očevida je ustvrdio da je riječ o ubojstvu. Za zločin je osumnjičen Slaven Kolić, (21), sin ubijene, koji je priveden. Ali, policija od njega nije mogla uzeti izjavu, jer je bio pod terapijom odvikavanja od ovisnosti. 

Iako materijalni tragovi ukazuju na Slavena Kolića kao ubojicu, on je jučer popodne iznoseći obranu kod istražnog suca rekao da nije kriv te da će pravosuđu pomoći kako bi se otkrio pravi ubojica. Kako je osumnjičeni bio vidno iscrpljen istražni sudac odgodio je njegovo ispitivanje za ponedjeljak, te mu je odredio pritvor. Sudac je novinarima potvrdio da je Slaven Kolić na dan ubojstva u četvrtak izišao sa psihijatrije gdje je po svojim riječima došao zbog pretjeranog uzimanja ecstasyja. 

Prema nalazima obdukcije, koju je obavio dr. Dražen Cuculić žena je ubijena tako što je zadobila više udaraca šakama i nogama po glavi. Stoga je jako krvarila i ugušila se u vlastitoj krvi. 

U zgradi u kojoj se dogodilo ubojstvo stanari nisu mogli puno reći. Prva susjeda došla je kući tek poslije 23 sata i šokirala se doznavši za ubojstvo. S Danicom Milovac, njezinim suprugom i sinom rijetko se viđala.

Susjeda s kata iznad rekla je da Danica i njezina obitelj nisu razgovarali s drugim stanarima. Tri dana prije ubojstva Danica je oko ponoći kucala na njihova i vrata drugih susjeda. Tražila je da pozovu policiju, jer se svađala sa sinom koji je razbio telefon. Policija ga je smjestila na psihijatriju u Rijeci. Za njega se govorilo da je narkoman. Na vrata susjede zakucao je i suprug ubijene Danice, nakon što ju je našao mrtvu, i rekao da ju je ubio sin, kojeg je zatekao kako spava. 

Danica Milovac bila je umirovljenica, prije nekoliko godina i ona se liječila na psihijatriji, ali su za nju govorili da je bila vrijedna radnica. 

T. Rukavina
Večernji list , 25. Studenoga 2000.


U Opatiji ubijena žena, sumnja pala na sina

OPATIJA, 24. studenoga - U obiteljskom stanu u Opatiji, u četvrtak oko 20 sati, pronađena je ubijena Danica Milovac (60). Očevidom je utvrđeno da je nasilno umorena, a zbog utemeljene sumnje da je počinio ubojstvo pritvoren je njezin sin S. K. (21).
Kako je u petak na konferenciji za novinstvo Policijske uprave primorsko-goranske rekao glasnogovornik riječke policije Mile Borovac, motiv počinjenja tog teškog kaznenog djela i okolnosti pod kojima se ono dogodilo još se utvrđuju. (Hina)

Vjesnik , 25. Studenoga 2000.


Home