| home| ovisnosti| sadržaj | | 

HUMANITARNO JEDRENJE 
U TROGIRU ODRŽAN LIONS CUP 2001. "JEDRIMA PROTIV DROGE"  

Regatom i pjesmom protiv zla 

Vjetar u trogirskom akvatoriju nije puhao punom snagom, ali to nije smetalo sudionike Lions cupa 2001. da uživaju u jedrenju i suncu i da ostvare moto jedriličarske regate "Jedrima protiv droge". Naime, 35 posada iz Hrvatske i Slovenije natjecale su se za što bolje pozicije, a glavni cilj, prikupljanje novca za splitski Centar prevencije za zloporabu droga je ostvaren. 

Branitelje titule Siemens International, posada generalnog pokrovitelja regate, i ove je godine predvodio slovenski skipper Branko Brčin. Lanjski pobjednici su hladnokrvno čekali da zapuše vjetar, a deveteročlana posada, u kojoj su i tri žene, očekuje da će im i ove godine rivali puhati u leđa. 

- U našoj posadi su predstavnici Siemensa iz srednjoeuropskih zemalja. Rado podupiremo ovu izuzetnu akciju, svi se moramo uključiti u borbu protiv zla kakvo je droga. Uživam doći u Trogir i Hrvatsku. Vaša obala je prelijepa - rekao je Erik Kiezeberg iz AG Siemensa iz Austrije. 

Među tri Siemensove posade nije bilo direktora za Hrvatsku, Mirka Barišića, inače počasnog predsjednika regate, kojeg su obaveze s Dinamom, u kojem je predsjednik, okupirale, ali je svojima obećao da će se u slučaju pobjede pojaviti u Trogiru. 

Ozren MARŠIĆ Večernji list, 12. Svibnja 2001. 


Home