| home| ovisnosti| sadržaj | | 

Uhvaćeni s krivotvorenim putovnicama i heroinom  

ZAGREB, 16. ožujka - Zagrebačka je policija u srijedu navečer zaplijenila 530 grama heroina, te uhitila tri osobe. 

Kako je priopćila PU zagrebačka, njihovi djelatnici su u srijedu u večernjim satima na autobusnom kolodvoru pokušali legitimirati Refeta Đ. (30), Sulju Č. (23) i Sulejmana D. (22). No, Suljo je počeo bježati, ali je nakon nekoliko metara uhvaćen pri čemu je pokušao neprimjetno odbaciti snop ključeva među kojima i ključ automobila. Policija je utvrdila da su sva trojica neposredno prije legitimiranja stigli u osobnom automobilu »opel vectra«, koji su parkirali u blizini. Pregledom vozila ispod vozačevog sjedala pronađen je paket sa 530 grama heroina. 
Nakon obavljenog očevida sva trojica su privedeni u kriminalističku policiju. gdje je utvrđen njihov identitet. Refet Đ. je hrvatski državljanin, Suljo Č, slovenski, dok je Sulejman D. jugoslaven, pri čemu su Suljo i Sulejman imali krivotvorene putovnice Republike Slovenije. Daljnim je provjerama otkriveno da je za Suljom raspisana međunarodna tjeralica zbog preprodaje droge. 

Djelatnici Odjela za suzbijanje zlouporabe droga pretražili su i stan koji je uhićena trojka koristila, te su pronašli 10.000 DEM, pribor za drogiranje, pištolj marke »Crvena zastava«, a također je oduzeta dokumentacija i pisma koja će biti korištena u daljnjoj istrazi. U četvrtak su trojica uhićenih uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Protiv Sulje i Sulejmana podnjeta je i prijava zbog krivotvorenja isprava. 

D. Grdić; Vjesnik, Crna kronika Subota, 17. ožujka 2001


Home