| home| ovisnosti| sadržaj |

Uhićen i pritvoren poznati čakovečki diler

ČAKOVEC, 13. studenoga - Policijska uprava Međimurska ponovno je uspješno prekinula opskrbu međimurskih ovisnika drogom, uhvativši poznatog čakovečkog dilera i osigurala dokaze zbog kojih mu je istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu, nakon provedenog saslušanja, odredio pritvor u trajanju od trideset dana.
Kako stoji u priopćenju PU Međimurske, u četvrtak, 9. studenoga, oko 19 sati je na parkiralištu ugostiteljskog objekta »Oaza« u Gornjem Kuršancu, neposredno kod mosta Bana Josipa Jelačića preko rijeke Drave, u »opel omegi« zatečen je Damir Zorc (34) (policija je navela samo inicijale) iz Čakovca, koji je već bio prijavljivan zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Obavljenim pregledom vozila u pretincu za naočale pronađena je vrećica »sa sadržajem materije nalik na opojnu drogu heroin«, težine 39,5 grama.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je Damir Zorc u minulih godinu dana pribavio veće količine heroina, koje je skrivao i skladištio na otvorenim područjima u Čakovacu i okolici. Prema unaprijed dogovorenim telefonskim narudžbama, on je drogu prodavao konzumentima.
Tako je utvrđeno da je 26. rujna ove godine oko 23,30 sati Zorc ispod nadvožnjaka, u Ulici Vatroslava Lisinskog u Čakovcu, u žbunje odložio vrećicu sa sadržajem praškaste materije, u stvari heroinom težine 46,8 grama. To mu je bilo privremeno skladište iz koje je onda obavljao daljnju distribuciju ovisnicima. Droga koju su policajci oduzeli Zorcu poslana je na vještačenje Centru za kriminalistička vještačenja u Zagrebu.
Vijest o uhićenju i pritvaranju dilera naišla je na odobravanje u međimurskoj javnosti, koja je još zgranuta nedavnom smrću 22-godišnjeg ovisnika u Čakovcu, o čemu smo pisali u Vjesniku.

Vjesnik , 14.11.2000


Home