| home| ovisnosti| sadržaj | | 

USPJEŠNA AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE
Dileri s krivotvorenim ispravama uhićeni s 530 grama heroina 

ZAGREB — Službenici PU zagrebačke Odjela za suzbijanje zloporabe droga izvršili su kriminalističku obradu nad tri osobe od kojih su zaplijenili 530 grama heroina. 

Policajci su u srijedu na Autobusnom kolodvoru legitimirali Refeta Đ. (30,) državljanina Republike Hrvatske, Sulju Č. (23), državljanina Republike Slovenije, i Sulejmana D. (22), državljanina SRJ. Umjesto iskaznice Suljo je počeo bježati, pokušavajući neprimjetno odbaciti svežanj ključeva među kojima je bio i ključ osobnog automobila, ali je odmah uhvaćen.

Provjerom je zatim utvrđeno da su sva trojica došla na Autobusni kolodvor automobilom opel vectrom u kojem je ispod vozačeva sjedala u paketu nađeno 530 grama heroina. 

Nakon uhićenja, sva trojica su privedena u prostorije kriminalističke policije gdje je utvrđen stvarni identitet Sulje Č. i Sulejmana D., budući da su imali krivotvorene slovenske putovnice. Daljnjom obradom je utvrđeno da je za Suljom Č. raspisana međunarodna tjeralica jer se protiv njega vodi kazneni postupak u Sloveniji zbog preprodaje droge. 

Zatim je operativnim radom utvrđena i lokacija stana kojim su se oni koristili te je tamo nađeno 10.000 DEM pribavljenih od preprodaje droge i pištolj marke crvena zastava s pripadajućim streljivom. 

Sva trojica su uz kaznenu prijavu privedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. 

Z. ŠARČEVIĆ; Slobodna Dalmacija, 17.3.2001.


Home