| home| ovisnosti| sadržaj |

DROGA  

 U RUPOTINAMA KRAJ KAŠTELA UHVAĆENA SU DVA KRUPNA SPLITSKA DILERA S OKO POLA KILOGRAMA HEROINA 
Skrivali drogu u bunkeru u suhozidu 


KAŠTELA - Splitska je policija, kako smo jučer doznali, uhitila dva krupna splitska dilera kod kojih je u Rupotinama kraj Kaštela nađeno oko pola kilograma heroina. Riječ je o Vedranu Č. (27) zvanom Ćoso i Mariju H. (27), obojici iz Splita, za koje se pretpostavlja da su splitsko područje opskrbljivali s oko dva kilograma heroina mjesečno. 

Policija ih je dočekala u zasjedi u Starčevićevoj ulici u Rupotinama dok su bili u Vedranovu "golfu". Tada je nađeno oko 226 grama heroina i dva mobitela, a nakon toga policija je pretražila i prostor uz cestu Konjsko-Prugovo te je ubrzo nađen bunker u suhozidu u kojem su bile skrivene dvije vrećice, a u svakoj su bile tri manje vrećice. U njima je nađeno još 289 grama heroina. 

Policija je potom nastavila pretraživati teren te je u odbačenu vozilu u blizini bunkera nađena još jedna vrećica u kojoj su dileri sakrili petnaestak plastičnih žličica i digitalnu vagu marke "Wunder", a na podu vozila nađena je žličica s ostacima heroina. Tražeći dalje, policija je našla i praznu kutiju sa smeđom trakom u kojoj je prije bio zapakiran heroin. 

Kako smo doznali od Serđa Guština, zamjenika načelnika PU splitsko-dalmatinske, zaplijenjena droga na ilegalnom tržištu košta oko 200.000 kuna. Obojica uhićenih otprije su poznati policiji i već dugo se oko njih stezao krug. Na temelju naloga istražnog suca, Vedranu je pregledan i stan u kojem je nađena manja količina deviza te dva noža s ostacima heroina, a u Marijevu stanu nije nađeno ništa. 

D. Karakaš 28. Siječnja 2001. Večernji List


Uhićeni dileri s pola kilograma heroina 

SPLIT, 27. siječnja - Više od pola kilograma heroina, vrijednog 200.000 kuna, pronašli su službenici Odjela za suzbijanje zloporabe droga kod Vedrana Ć. zvanog Ćoso (28) i Marija H. (28), koji su u Rupotinama nedaleko od Solina zaustavljeni u golfu s pločicama ST 915 BK.

Kako doznajemo, policija je u odjeći, vanjskim pregledom, kod Ćose pronašla 202, a kod Marija H. 21 gram heroina te dva mobitela. U golfu su pronađene dvije lampe te nož s ostacima droge. 

Kriminalističkom obradom utemeljena je sumnja kako su uhićeni drogu skrivali u »bunkeru« uz regionalnu cestu Konjsko - Pugovo, pa je obavljena i pretraga tog terena. Pronađene su dvije plastične vrećice s ukupno 289,4 grama heroina. U jednom odbačenom automobilu policija je u jednoj vrećici pronašla 15 plastičnih žličica s ostacima heroina i vagu za precizno mjerenje, a u blizini olupine vrećice s tragovima iste droge. Uz automobil pronađene su i dvije papirnate kutije oblijepljene samoljepljivom trakom karakteristične za pakiranja od pola kilograma heroina, iz čega je izveden zaključak kako je dvojac mjesečno preprodavao i do dva kilograma droge.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Splitu policija je pretražila i Ćosin stan u kojem je pronašla četiri kupoprodajna ugovora o nekretninama te 16 tableta valiuma. Ćoso i Mario H., koji su po sličnim kaznenim djelima od ranije poznati policiji, uz kaznene prijave za dilanje, privedeni su istražnom sucu koji im je odredio pritvor. 

(Irena Dragičević) Nedjelja, 28. siječnja 2001. Vjesnik



SPLITSKA POLICIJA STALA NA KRAJ DVOJICI POZNATIH SPLITSKIH DILERA
U sihozidu i kod dilera pola kilograma heroina

Vrijednost zaplijenjene droge je oko 200 tisuća kuna - Jedan od dvojice dilera poznat splitskoj policiji

Piše: Ž. MATAS 

RUPOTINE — Više od pola kilograma heroina u vrijednosti od 200 tisuća kuna pronašli su djelatnici Odjela za droge PU SD nakon što su raskrinkali dvojicu poznatih splitskih dilera i njihov bunker. Inspektori su tako u četvrtak oko 21 sat u Rupotinama u Starčevičevoj ulici zaustavili golf, ST 915- BK, u kojemu su se nalazili Vedran Č. (28) zvani Čoso i Mario H. (28), obojica iz Splita, kod kojih je tom prilikom pronađeno 226,79 grama heroina i dva mobitela. Točnije, kod Vedrana je policija vanjskim pregledom odjeće pronašla 202 grama heroina, a kod Marija jednu PVC-vrećicu težine 21 gram i još 3,0 grama te opojne droge. Tijekom kriminalističke obrade policajci su došli do informacije kako otkriveni dvojac ima bunker u blizini regionalne ceste Konjsko-Prugovo, pa su tamo izvršili pretragu terena. Taj im se potez pokazao kao iznimno dobar jer su u suhozidu pronašli dvije PVC-vrećice, a u svakoj se nalazilo još tri manje PVC-vrećice s heroinom ukupne težine 289,04 grama. Daljnjom pretragom terena u blizini bunkera u odbačenom automobilu pronađena je još jedna PVC-vrećica u kojoj je bilo 15 plastičnih žličica, jedna digitalna vaga marke "wunder", a na podu vozila dvije žličice s tragovima heroina. Da to nije sve govori i pronalazak više PVC-vrećica s vidljivim ostacima heroina i dvije papirnate kutije oblijepljene selotejpom, što je uobičajeno za pakiranje pola kilograma heroina. Pretragom Vedranova stana dodatno je pronađeno više komada tableta valiuma i praxitena, novac i četiri kupoprodajna ugovora o nekretninama, a u njegovu golfu nož s ostacima heroina. Policija pretpostavlja kako su ova dva dilera mjesečno znali prodati i do dva kilograma heroina, tako zaradivši nevjerojatnih 800 tisuća kuna, koliko iznosi vrijednost te droge na uličnoj maloprodaji. Riječ je o dvojici vrlo poznatih dilera grada i Županije koje policija motri duže vrijeme, a sada su nakon uhićenja i provedene kriminalističke obrade zadržani u Istražnom centru do saslušanja.

NEDJELJA 28. siječnja 2001 Slobodna Dalmacija


Home