| home| ovisnosti| sadržaj |

NARKOMANIJA 

OKRUŽJE PULSKIH VRTIĆA I ŠKOLA OMILJENO OKUPLJALIŠTE NARKOMANA, PA PRONALAŽENJE MRTVOG MLADIĆA UZNEMIRUJE ALI NE IZNENAĐUJE 

PULA - Da djeca Dječjeg vrtića Veruda ne bi dolazila u doticaj s iskorištenim špricama i iglama narkomana, zaposlenice svakodnevno obilaze dvorište vrtića, kaže nam ravnateljica Dječjih vrtića Pula Verica Degorizia, u čijem je sastavu i DV Veruda. 

Smrt mladića, za kojeg se pretpostavlja da je umro zbog zloporabe droga, uznemirio je pulsku javnost. Naime, njegovo je tijelo nađeno na zapuštenom privatnom zemljištu koje graniči s Osnovnom školom Veruda i Dječjim vrtićem. Ravnateljica V. Degorizia ističe da problem legla narkomana nije vezan samo uz ovaj vrtić, jer su sakupljališta ovisnika i uz vrtiće na Monte Zaru i Rižanskoj, a kako ona pretpostavlja dvorišta tih ustanova noću nisu osvijetljena, ograde su niske pa se uz njih skupljaju ovisnici.

Zbog toga je tijekom prošle godine uz vrtić na Monte Zaru postavljena ulična rasvjeta, a ove bi godine trebala biti postavljena i kraj vrtića u Rižanskoj. Policija je o tim mjestima obaviještena, njihova je intervencija tražena više puta, ali rezultata nema pa se priča iz godine u godinu ponavlja. 

Ravnateljica Osnovne škole Veruda Dragomila Batelić, misleći na slučaj pronalaska leša mladića, kaže da se ovo prvi put dogodila takva stvar. Problem legla narkomana nije novost, s obzirom na to da je škola svojedobno na prozorima donjeg kata, zbog učestalih provala ovisnika u učionice, bila primorana postaviti željezne rešetke. Iako se zapušteno zemljište, na kojem je nađeno tijelo, nalazi nadomak dvorišta škole i vrtića, ovih je dana kupljena motorna pila kojom će se taj dio terena očistiti ali, napominje ravnateljica škole, za to je potrebna i suglasnost vlasnika zemljišta. 

Na novinarsko pitanje vezano za policijska postupanja na tom okupljalištu narkomana, glasnogovrnica PU istarske kazala je da je ove godine u tom dijelu grada, na Verudi, zbog zloporabe opojnih droga prijavljeno sedam osoba koje žive u toj četvrti. (zo) 

 http://www.vecernji-list.hr/2000/09/23/Pages/zbognarko.html


Home