Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

IZ KLUBOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEFVAČKE ŽUPANIJE

DRUGI ŽUPANIJSKI SPORTSKI SUSRETI KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

Ivan Kozić 
Klub "Centar", Koprivnica

Ove godine domaćin Klub " Đurđevac" udomio je u malom mjestu nedaleko Đurđevca, na padinama Bilogore, Sirovoj Kataleni svoje goste i prijatelje iz Križevaca, Podravke i Koprivnice na Drugim županijskim susretima klubova liječenih alkoholičara. Okupilo se i staro i mlado, članovi njihovih obitelji te djeca svih uzrasta. Nakon pozdravne riječi domaćina i govora gradonačelnika Đurđevca pristupilo se sportskom natjecanju, dok su jedni igrali nogomet, drugi su igrali pikado, a kuhari su radili svoj posao. 

Cika i vriska djece na jednoj, te navijačka skupina na drugoj strani upotpunili su ovo druženje. Da ne bi bilo sve idilično i glasno, pobrinuli su se šahisti. "Mi trebamo tišinu i koncentraciju", kažu oni. Nakon nogometa, šaha i pikada kušamo gulaš naših vrsnih kuhara i pijuckamo sok. 

Čudna tišina za ručkom. Poslije sam saznao da je nekima bilo papreno i vruće. Naime, gulaš je bio "malo" ljutkast. Pravo "papreno" krštenje dogodilo se kasnije na potezanju užeta između klubova Križevci - Centar Koprivnica.

Kakvo je to bilo potezanje, uz gromoglasno navijanje. Tu nismo nikako mogli izgubiti. Moram istaknuti da su i djeca uveličala ovu priredbu u svojim disciplinama - pikado, trčanje za koje su dobili prigodne poklone. Unatoč ukupnom prvom mjestu Kluba Centar Koprivnica, ovog lijepog i sunčanog dana na obroncima Bilogore, pobjednici smo bili svi tamo nazočni. Pobijeđen je alkohol.

Zbogom, vidimo se u Križevcima!

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org