Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

IZ KLUBOVA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Tomo Volf

6. listopada 2001. godine u Imotskome smo upriličili sastanak klubova liječenih alkoholičara s područja Županije splitsko-dalmatinske, a koje cilj je bio buduće redovito organiziranje i održavanje "mjesečnih teritorijalnih sastanaka klubova". Došle su grupe članova iz klubova "Splita", "Makarske" te domaćini "Imotski" (mislimo, za početak zadovoljavajuće) Smatramo da je osnovni cilj postignut, jer su na sastanku iznošeni mnogi detalji iz pojedinih klubova, što je drugima poslužilo kao pomoć u daljnjem radu, jer se kod svakog moglo naći "nešto za sebe". Posebno je zapaženo izlaganje dr. Repušića, psihijatra u Domu zdravlja Imotski, koji je govorio o potrebi suradnje zdravstvenih ustanova i klubova od liječnika u ambulantama do klinike, te suradnji i do sada postignutom između Doma zdravlja u Imotskom, ali i potrebi veće angažiranosti organa vlasti i drugih institucija, koje mogu doprijeti na suzbijanje alkoholizma, a što još u mnogim gradovima "šepa"

Stručni djelatnici iz klubova "Imotski" dr. Petar Strinić i "Split" Željko Tandara, soc. djelatnik, ukratko su prikazali kako oni rade i vode sastanak svog kluba uz "asistenciju" svojih članova: bračni parovi Živko i Mirjana M., Marinko i Marija V. te Dijana S., Marijan D.. Ivan D. i Nedjeljko Š., koji su svojim pričama iznijeli ono što i koliko im je njihov klub pomogao, što je opet pobudilo razgovor o potrebi razmjene iskustava i suradnje među klubovima pa je zaključeno da se ovakvi sastanci nastave i prošire na sve klubova u županiji. Također je odlučeno da se zajednički krene u osnivanje novih klubova.

Domaćini su posebno, predsjednik kluba Velimir Kusić svoje goste upoznali sa znamenitostima grada, "Modro", "Crveno", jezero, te mjesto po legendi "Dva oka", i druga mjesta u gradu.

Svakako da ovakvi susreti ne mogu proći i bez kolača, sendviča, sokova za što se pobrinuo ženski dio kluba domaćina, tako da se uz veće opuštanje i ćaskanje dolazi do većeg zbližavanja, pa je na kraju zaključeno da se ovakvi susreti počnu održavati svakog mjeseca u drugom klubu i gradu. Tako je za sljedeće susrete obvezu domaćina preuzeo klub "Split", ali i da se pozovu i pridruže i drugi klubovi s područja županije.

Na kraju želim da u ime članova Kluba "Split", koji su nazočili ovom susretu i osobno zahvalim organizatorima ovog susreta dr. Striniću terapeutu, g. Kusiću, predsjedniku, te posebno dopredsjednici gđi. Bosiljki koja je "ponikla" u našem klubu i jasno, uz pomoć već navedenih, najzaslužnija što Imotski ponovno ima svoj klub. 

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org