Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

SA SASTANKA ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA | 81

Josip Čelan, tajnik zajednice

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održao se u Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" u utorak, 9. listopada 200l. godine, s početkom u 17 sati. Sastanak je vodio predsjednik Zajednice prim.dr.sc. Darko Breitenfeld. Prisustvovalo je 38 predstavnika klubova i koordinacija klubova.

Sastanak je započeo izviješćem Damira Vodopiveca o netom održanom radnom sastanku dvadesetak socijalnih radnika i inžinjera zaštite na radu iz raznih poduzeća na temu osnivanja klubova liječenih alkoholičara, tj. grupa samopomoći u firmama. Skup je bio plodonosan i dogovoren je ponovni sastanak kroz tri mjeseca. 

Urednica Alkohološkog glasnika mr.sc.dr. Vesna Golik-Gruber izrekla je nekoliko riječi o Alkohološkom glasniku a blagajnica Zajednice, Zdenka Majkić pročitala je s popisa dužnika klubove od kojih neki nisu platili do sada ni jedan ovogodišnji broj iako su od Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb dobili namjenska sredstva i za Glasnik. Podneseno je izvješće o emisiji Darije Grin na drugom programu Hrvatskog radija, u ponedjeljak 7. listopada, o dežurnom telefonu Hrvatskog saveza u kojoj su gosti bili dopredsjednica Saveza Lidija Paszko i Bruno Šiljković iz Kluba "S.S. Kranjčević". 

Nakon emisije učestali su pozivi građana na dežurni telefon koji sada funkcionira svakodnevno od 9 do 12 sati. Naglašen je problem dežurstva uvijek istih ljudi i potrebe da klubovi predlože po jednog iskusnijeg apstinenta koji bi jednom mjesečno dežurao na telefonu. Mr.sc.dr. Vesna Golik-Gruber, predsjednica Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, uoči prve obljetnice rada, obavijestila nas je o Danima udruga i našem eventualnom sudjelovanju od 14. do 16. prosinca na Zagrebačkom velesajmu. 

Ivan Mojaš najavio je osnivačku Skupštinu novog kluba "Moj put" za 10. listopada u prostorijama župne crkve "Blažene djevice Marije Žalosne" u Španskom, kao i supervizijski sastanak klubova liječenih alkoholičara Maksimira za 15. listopada. Izrečena je i zahvala Krunoslavi Gerbl za objavljivanje broja dežurnog telefona na portalu HT-ova Moj Hineta. 

Upozoreno je ponovno na problem pušenja tijekom sastanaka u nekim klubovima, kao i povremenog neuzimanja Disulfirama. Također je potrebno da se svaki klub na svom području (mjesne zajednice, škole) priredi za Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti, od 15. studenoga do 15. prosinca ove godine. Nakon izvješća o radu klubova po pojedinim koordinacijama gradskih četvrti, sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba završen je oko 18.45 sati.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org