Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

NADA

V.Lj. 
Klub "Zdravi grad", Poreč

Nada, ta sila koju moram poticati i osjećati, tjera me da živim u iščekivanju kako će moj sin jednoga dana donijeti toliko željenu odluku, da promijeni način ponašanja, da prestane piti alkoholna pića, da promjeni svoj život, ali i moj, kao i život naše obitelji.

Nadam se i želim da će izaći iz mraka u kojem se vrti kao u začaranom krugu, u čijem je središtu alkohol.

Želim svome sinu da progleda i da vidi život u svim njegovim bojama, koje bi u njegovim godinama morale biti vrlo svijetle. Iako je vrlo mlad, ima tek 25 godina i zasigurno je mlad, zaostaje za vremenom, vraća se u prošlost. Zašto? Boji se sadašnjosti i budućnosti jer u trenutcima kada je sposoban da razmišlja, nađe se u mraku i u osjećaju bezizlaznosti. Vrijeme ide i on sve dublje propada. Ne primjećuje svoju obitelj, kao ni druge koji mu žele pomoći. U svima vidi neprijatelje. Propušta sve mogućnosti izlaska iz toga stanja. U svima nalazi krivca za svoje ponašanje, osim u sebi samome. Ne vidi, valjda, da je bolestan.

Shvatila sam da nije dovoljno samo željeti i nadati se. Treba mnogo truda i upornosti svih nas koji ga okružujemo, posebno naše obitelji. U tom pravcu mislim da smo učinili mnogo. Moj suprug je prestao piti alkoholna pića, kako bi njemu služio primjerom. Suprug i ja, zajedno s kćeri, uključili smo se u Klub "Zdravi grad" u Poreču. Redoviti smo na terapijskim sastancima svake srijede i dolazimo iz 30 km udaljenog Umaga.

Uz pomoć Kluba naučili smo pomagati i ispravno prilaziti ovisniku o alkoholu, pa i ovo moje pismo smatram oblikom pomoći i toplo se nadam da će moj sin, kada ga pročita, donijeti toliko željenu odluku da započne s liječenjem. Bolje rečeno, da spozna da je bolestan i da treba poduzeti sve da se oslobodi bolesti, da se promijeni.

Mi smo se promijenili. Želimo da se i on promijeni. Želim da budemo sretna obitelj. Mislim da možemo zajedničkim snagama započeti i uspjeti. Želim da sretno i zdravo živimo, planiramo i uživamo u životu.

Nadam se da će moj sin razumjeti naše napore i uslišati naše molbe.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org