Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

ZAPISNIK S 46. SASTANKA ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA

Ivan Mojaš,
tajnik Zajednice Klubova liječenih alkoholičara Zagreba 

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara održan je 10. 4. 2001. godine u Klinici za psihijatriju, Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Sastanku je nazočilo 52 delegata iz klubova liječenih alkoholičara Zagreba. Sastanku je predsjedao prim. dr. Darko Breitenfeld i gosp. Ivan Mojaš.

Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber ukratko je izvijestila o pripremi zbornika stručnih tema koje su do sada izišle u Alkohološkom glasniku, a koji bi se tiskao u rujnu ili listopadu 2001. godine. Troškovi tiskanja iznosili bi oko 20.000 kn, a priprema po cjeniku također oko 20.000 kn. Da bi se platili troškovi tiskanja potrebno je da se u pretplati proda najmanje 400 primjeraka zbornika po cijeni od 50 kn po primjerku. Ostala naklada prodavala bi se po cijeni od 70 kn po primjerku, te bi se tim prihodom podmirili ostali troškovi, a od ostatka financijskih sredstava odmah bi se počelo s pripremom za tiskanje zbornika ispovijedi liječenih alkoholičara, također objavljenih u Alkohološkom glasniku. Nužno je da se u klubovima angažiraju delegati kako bismo mogli ostvariti planiranu pretplatu, a time omogućili da se tiska zbornik stručnih radova. Ujedno predloženo je da se formira odbor koji bi pratio troškove i angažirao se oko pripreme i tiskanja zbornika. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen. 

Kako se bliži izborna godišnja skupština Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba, nužno je da se izvrše pripreme na sljedećem sastanku Zajednice. Godišnja skupština će se održati 12. lipnja 2001. godine s početkom u 17,00 sati u Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Svi klubovi trebaju izabrati po jednog delegata koji će ih zastupati u novoj Skupštini Zajednice klubova liječenih alkoholičara. Ujedno, potrebno je da se daju prijedlozi za novo Predsjedništvo Skupštine Zajednice klubova Zagreba koje ima 15 članova, te za novi Nadzorni odbor koji ima 5 članova. Do sljedećeg sastanka g. Mojaš izradit će izvješće o radu i prijedlog Plana rada za 2001/2002. godinu.

Prim. dr. Darko Breitenfeld napomenuo je da se zastalo sa supervizijom te da je nužno da se s njima nastavi.

Prijavljene su odmah supervizije u Susedgradu u svibnju, Centru u lipnju i Dubravi u prvom tjednu u lipnju, datumi će se utvrditi naknadno, a pozivi će biti poslani poštom.
Seminar " Nauk o obiteljskom životu" počet će s radom 26. 4. 2001. godine u 17,00 sati u prostorijama Klinike za psihijatriju. Kandidate za seminar treba prijaviti prim. dr. Darku Breitenfeldu. Cijena po kandidatu iznosi 240,00 kn.

Dana 31. 3. 2001. u Šenkovcu je obilježen Dan klubova liječenih alkoholičara kroz druženje i sportske aktivnosti u kojima je sudjelovalo oko 50 članova iz klubova liječenih alkoholičara. 

Sljedeći sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara održati će se 8. 5. 2001. godine u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče s početkom u 17,00 sati.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org