Up Back Next

ZAPISNIK S 43. SASTANKA ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA | 72

Ivan Mojaš, tajnik Zajednice

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održan je 9. siječnja 2001. godine u Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Sastanku je nazočilo 49 delegata iz zagrebačkih klubova liječenih alkoholičara. Predsjedatelj je bio prim. dr. Darko Breitenfeld.

Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber ukratko je dala izvješće o uspostavljanju dežurstva u Hrvatskom savezu klubova liječenih alkoholičara. Dežura se utorkom i četvrtkom od 9 do 12 sati, a broj telefona je 3787-754. Poželjno je da se dežurstvo u dogledno vrijeme uspostavi svakodnevno. Za promidžbu tog telefonskog kontaktnog broja izrađeni su i plakati, a broj će biti objavljen u tisku. Vezano za pretplatu na Alkohološki glasnik, zamoljeno je da se podmire dugovanja klubova za prethodnu godinu.

Prim. dr. Darko Breitenfeld izvijestio je o akcijama s prometnom policijom i turističkom inspekcijom, te o nizu sudjelovanja članova iz klubova u emisijama elektroničkih medija i napisa u tisku. "Mandarina party" krenut će od veljače u diskoteci "The Best", kako je dogovoreno sa školama, te bi i u okviru toga trebalo organizirati dežurstva.

Tajnik Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba Ivan Mojaš podsjetio je nazočne na rok za slanje izvješća o utrošenim financijskim sredstvima, koja se dostavljaju Gradskom uredu za rad, zdravstvo i socijalnu skrb. Izvješća treba dostaviti najkasnije do 31.1. 2001. godine. Nakon toga postavljeno je niz pitanja o potrebi da se takva izvješća pišu kada su klubovi redovito tromjesečno dostavljali izvješća o radu i izvješća o utrošenim financijskim sredstvima. Blagajnik Zajednice, gosp. Ante Vukšić, pročitao je članak ugovora o financiranju klubova s Gradskim uredom, gdje je precizirana obveza klubova o izvješćivanju po tromjesečjima i na kraju godine, odnosno do 31. 1.2001. godine.

Iz rada klubova i koordinacija govorilo se o proslavi Božića i dočeku Nove godine, te o akcijama koje su organizirane u povodu Mjeseca borbe protiv alkoholizma. U koordinaciji Centar registrirana su dva nova kluba, dok je na koordinaciji Trešnjevka registriran jedan novi klub.

Sljedeći sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održat će se 13. veljače 2001. god.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org