Up Back Next

PUČKA POEZIJA
POEZIJOM PROTIV OVISNOSTI

Bašić Hasan, Klub "Osvit"  

Dne 20. studenoga, u sklopu Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti, u Kotoribi održana je druga Večer pučke poezije klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske. I ove godine liječeni alkoholičari, njihove obitelji i djeca pjesnici pokazali su svoje umijeće u pučkoj poeziji, na kojoj bi nam pozavidjeli i klasici prave poezije.

Naša poezija bila je prava, puna emocija i nadahnuća. Poezija zbližava ljude, pa je tako tu večer zbližila puno posjetitelja. U prepunoj dvorani, oko četiri stotine posjetitelja iz cijele sjeverozapadne Hrvatske. To je potvrda svega dobrog što radimo.

Organizator ove nezaboravne večeri bio je Klub "Nada" iz Kotoribe, te im ovim putem jedno veliko hvala za bezprijekornu organizaciju svim članovima, a posebno obitelji Jakupak i stručnoj djelatnici gospođi Veroniki Matotek.
Suorganizator je već drugi put bilo Hrvatsko društvo za suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti s predsjednicom prim. dr. Svjetlanom Pintarić. U organizaciji je pomogao i Klub "Osvit" iz Zagreba.

Naša manifestacija još jednom je pokazala veliko zajedništvo, što govori da je sudjelovalo 16 klubova i približno toliko klubova došlo je vidjeti kako mi to radimo. Posebno nam je drago što su se uključili i klubovi sa slatinskog područja s dr. Marijom Turk-Kuči, što nam govori da ćemo u skoroj budućnosti našu manifestaciju dignuti na razinu Hrvatske, tim više što je osnovan Savez klubova liječenih alkoholičara Hrvatske, a unutar Saveza odbor za pučku poeziju. Medijski pokrovitelj i ovaj put bio nam je Drugi program Hrvatskog radija s emisijom gospođe. Dalije Grin "Vi i Vaše zdravlje", koja je prenijela dio ozračja iz prepune kino dvorane.

U pozdravnom govoru dr. Ivana Doleneca i prim. dr. Željka Marinića, koji je ujedno bio i voditelj domaćin, upozorili su na potrebu regionalne suradnje i druženja među klubovima kroz ovakve manifestacije. Naša priredba "Poezijom protiv ovisnosti" toliko ima svojih poklonika da se ne moramo bojati za njezinu budućnost. Nakon ovog susreta mnogi gradovi ponudili su svoje gostoprimstvo za treći susret. Zahvaljujemo u ime organizacijskog odbora svima koji su na bilo koji način pomogli da naša poezija uspije, a uspijela je.

Do viđenja iduće godine u Prelogu, gradu domaćinu trećega susreta. 

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org