Up Back Next

IZ ŽIVOTA
MARTINJE 2000. 

Mladen Dianek  

Ideja i organizacija: prim. dr. sc. D. Breitenfeld; 
logistika: Mladen Dianek

Prva noć, u trajanju s petka na subotu od 22,30 do 0,30, uz ekipu prometne policije Lučko, u prisutnosti novinara i fotografa Večernjeg lista na lokaciji stara Karlovačka cesta - Puškarićeva.

Druga noć, u trajanju od 22,00 do skoro 1,30, uz ekipu prometne policije Lučko, u prisutnosti novinara i fotografa Jutarnjeg lista, na lokaciji Samoborska cesta - Škorpikova i Prilesje - Maksimir. Policija je zaustavljala, alkotestirala, tj. radila svoj posao, novinari su ga pomno pratili, primarius je čestitao onima koji su prepustili volan svojim suprugama, a ja sam podijelio zavidan broj edukacijsko-preventivnih materijala sa sloganom "Kad piješ ne vozi - kad voziš ne pij". Novinari su to sve popratili u medijima, a ranije najavljena opsežna akcija prometne policije (ovog puta čak dvadesetak ekipa) imala je svoj "učinak". 

Manje je vozača bilo u "blagoslovljenom stanju", a većina onih trijeznih su rekli da ih je novinska i TV najava izuzetno potaknula na trijeznu vožnju ili prepuštanje upravljača trijeznim i opreznijim "boljim polovicama". 

Eto, bilo je bolje no prošle godine, s 50 % barem pripitih vozača. Ipak i ove godine više se piše o Martinju kao o alkoholnoj opasnosti tijekom sadašnjeg Mjeseca borbe protiv alkoholizma.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org