Up Back Next

TRIBINA ŽUPE ŠPANSKO U ZAGREBU

Katarina Radat, 
terapeut u Kluba "Stenjevec"
 
 

Potaknuti riječima Evanđelja "Dođite k meni svi izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti" (Mt 11,28), mladi župe Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskome organizirali su ciklus tribina pod nazivom "Zdrav pojedinac - zdrava obitelj". Pod ovim imenom bit će obrađeno niz tema kojima se želi upozoriti na današnje probleme koji narušavaju život i zdravlje pojedinca, a time i obitelji. 

Prva tribina bila je posvećena problematici alkoholizma. Gosti tribine bili su prim.dr.sc. Željko Marinić i gđa Ana Štimac, dipl. soc. radnica. U raspravi koja je trajala dva i pol sata dotaknuli smo niz područja alkoholizma: od uzroka i posljedica prekomjernog pijenja alkoholnih pića, preko oblika liječenja, do resocijalizacije liječenih alkoholičara i njihovih obitelji.

Gosti tribine su vrlo slikovitim i jasnim primjerima, iz svoje dugogodišnje prakse, upozorili na problematiku ovog medicinsko-socijalnog problema, kao i na primjenu medijskog populariziranja pijenja alkoholnih pića. Tribini je bio nazočan veliki broj mladih koji svojim aktivnim sudjelovanjem pokazali veliku zainteresiranost za problematiku alkoholizma u društvu i zajednici. Svojim uključivanjem u raspravu mladi su pokazali uočavanje i time definirali problem alkoholizma u svojoj okolini.

Po reakcijama za vrijeme, ali i nakon tribine, posebno ih se dojmilo svjedočenje g. Ivana Mojaša koji je bio nazočan tribini sa svojom suprugom. Ovu su tribinu svojom nazočnošću uveličali i drugi članovi klubova liječenih alkoholičara s područja Susedgrada.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org