Up Back Next

PISMA ČITATELJA | 68

Poštovano uredništvo!

Potaknulo me je da vam napišem ovo pismo iz dva razloga, a to su:

  1. ispravak navoda u Alkohološkom glasniku u broju od šestog mjeseca. U prilogu koji je napisao dr. Botteri naveli ste da je on dr. opće medicine, što nije točno, jer on je dr. specijalist medicine rada i specijalist za ovisnosti (o drogi) i alkoholu - (o drogi je rješavao mnoge slučajeve) i

  2. htio bih Vam ukratko opisati moju apstinenciju.

Evo, apstiniram sedmu godinu. Sada bih mogao reći da je to lako, ali da se ne zavaravam, ja sam uložio mukotrpan trud i zalaganje da u tome ustrajem. Liječio sam se dva puta u Rotterdamu, u Holandiji, sedam puta u Splitu i Ugljanu. Zadnji sam put liječen u KB "Sestre milosrdnice" u Zagrebu.

Počeo sam piti u mladim danima (sada imam 54 god.), blaga i žestoka pića, što me je vodilo iz godine u godinu da postanem psihički i fizički ovisnik o alkoholu. Jednostavno nisam mogao zamisliti dan a da nešto ne popijem. Prestankom djelovanja alkohola, znao sam se i noću buditi, obući i otići tražiti alkohol. Upoznavši svoju sadašnju suprugu počeo sam razmišljati, jer je bilo - ona ili alkohol. Izabrao sam da ponovno pokušam liječenje i na prijedlog dr. Botterija otišao sam u Zagreb, u KB "Sestre milosrdnice".

Sada, nakon tih godina, razgovarao sam s dr. Botterijem. Sjećam se svega, pa i osoba koje su mi pomogle da izdržim muke i pakao nakon naglog prestanka pijenja alkoholnih pića. Ne smijem sebi dozvoliti da iznevjerim te osobe koje su uložile puno napora i truda da budem to što sam sada.

Zato se, poštovani čitatelji, puno zahvaljujem tim osobama koje su mi pomogle, a to su: moja supruga, dr. Botteri, dr. Urlić, te poštovana dr. Golik-Gruber koja me je vodila i liječila tijekom boravka u bolnici.

Vinko Marinković, Klub "Jadrantrans", Split

Top

Poštovani gospodine Marinkoviću!

Zahvaljujemo na Vašem pismu i drago nam je da ste upozorili na pogrešku u tituliranju dr. Botterija, kome se ovom prigodom ispričavamo. Naveli ste da je i specijalist za ovisnosti. S obzirom na svoj dugogodišnji rad s ovisnicima, edukacije, te uspjehe koje je polučio, on to nesumljivo jest.

Počašćeni ste i sretni što je dr Stjepo Botteri stručni djelatnik Vašeg kluba. Predlažem da o njegovom djelovanju napišete u rubrici Moj terapeut, koju povremeno objavljujemo. 

Urednica  

Top

Cijenjena mr.sc.dr. Vesna Golik-Gruber i dragi uvaženi članovi Uređivačkog odbora Alkohološkog glasnika

Najprije svi skupa primite puno lijepih pozdrava iz Međimurja - Čehovca, od Roka Pavčeca, člana Kluba "Prelog" (apstinenta 3 godine i 10 mjeseci).

Vjerujem da ste me, nakon što sam nekoliko puta pisao Uređivačkom odboru "Alkohološkog glasnika" upoznali, kako preko mojih pjesama, koje ste nekoliko puta i objavili (hvala na tome), tako i putem izvješća sa skupština i druženja. Sada Vam šaljem uz ovo pismo fotografije s ranije održanih godišnjih skupština, putovanja, druženja i piknika, uz popratni tekst ili misao, pa možete neku od njih objaviti, ako nisu aktualne, ipak su za uspomenu na lijepe trenutke.

Volio bih ako je moguće da mi po telefonskom razgovoru zadate temu koju bih obradio za sljedeći Alkohološki glasnik, pa bih se pokušao oprobati kao vanjski suradnik s područja Međimurja. Kako nemam iskustva, htio bih da mi u tome pomognete.

Rok Pavčec 
Klub Prelog
  

Top

Poštovani gosp. Pavčec! 

Drago nam je da ste zainteresirani priključiti se našem Uređivačkom odboru kao vanjski suradnik, naravno uz suglasnost vašeg kluba, odnosno klubova koje predstavljate.

Telefonski se o temama za idući broj možemo dogovoriti (moj broj telefona je 01 3787780). Molim da tekstovi koje šaljete budu pisani strojno ili na kompjuteru. Oko uređenja tekstova ćemo Vam pružiti svu potrebnu pomoć. Pozdravljamo Vašu inicijativu i radujemo se daljnjoj suradnji.

Urednica

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org