Up Back Next

Iz Klubova

GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA
"AUGUST ŠENOA", VELIKA GORICA

Bašić Hasan, Klub "Osvit"   

 

Dana 16. prosinca 1999. održana je 13. godišnja skupština Kluba liječenih alkoholičara "August Šenoa", jednog od četiriju klubova u Velikoj Gorici.

Naši dragi Turopoljci zaista znaju kako se to radi. Više puta sam u našem Alkohološkom glasniku pisao kako bi mnogi zagrebački klubovi trebali ponešto naučiti od klubova diljem naše domovine. No, za to treba putovati, a tko želi putovati, uvijek će se vratiti sretniji i bogatiji za jedno novo iskustvo. Tako su mnogi predstavnici zagrebačkih klubova nazočili godišnjoj skupštini Kluba "August Šenoa" iz Velike Gorice i sigurno nisu požalili. Vratili su se, kao i ja puni dojmova. Svaki klub poželio bi da u svojoj sredini ima stručnog djelatnika kao što je Silvija Golemac Mihanović.

Prekrasna dvorana Doma kulture na Galženici bila je prepuna razdraganih lica. Susretali su se i stari prijatelji. Skupštini su nazočili uvaženi gosti, Marija Žirović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb i prim. Željko Marinić, stalna podrška našim klubovima. Sve je tu večer blistalo, a najviše je na otvorenju skupštine zablistala naša mladost u predivnim narodnim nošnjama Turopolja. Nastupio je ogranak "Seljačka sloga" iz Buševca kraj V. Gorice, inače prvaci Hrvatske u folkloru. Šarenilo narodnih nošnji, pjesma za pjesmom, ples i pljesak za pljeskom. Svi smo bili oduševljeni. To se ne može opisati nego se mora doživjeti.

Slijedio je i radni dio, izabrano je novo predsjedništvo, te podijeljene diplome. Postarija gospođa nas je od srca nasmijala kada je zahvalila za diplomu riječima:
"Zahvaljujem na ovoj diplomi doktoru Mariniću, sebi i nikomu drugome" .

Sretna je odšetala do svog mjesta, a u dvorani se dugo smijeh nije zaustavljao. U diskusiji su prednjačili Mato Matolek i Zlatko Topalović, koji zajedno imaju 45 godina apstinencije. Njihova izlaganja uvijek su nam vrijedna i zanimljiva. Najdraži gost na kraju svake diskusije je prim. dr. Marinić iz Psihijatrijske bolnice Jankomir. Iz njegovih izlaganja mi crpimo snagu, umijeće i kreativnost za daljnji rad u svojim klubovima. Na samom kraju Slavko Zagorec, predsjednik Kluba zamolio je da mu se jave svi liječeni alkoholičari s 10 godina apstinencije na telefon 6255-217, jer ima za njih neke planove, a mene je nazvao novinarom i zamolio da nešto napišem o skupštini.

Evo, dragi moj prijatelj Zagorec, napisao sam nešto, a to nije ništa od svega onoga lijepoga što smo doživjeli u vašem klubu. Veliko vam hvala i vidimo se na godinu.

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org