Up Back Next

AKTIVNOSTI I IZVAN KLUBA

T. V., Klub "Split"    

Posljednjih dana mjeseca lipnja u Splitu je bilo nekoliko događaja u kojima je sudjelovao i naš klub.

Od 23. do 25. lipnja organizirana je manifestacija "Dani volonterskog rada", na kojoj se našlo oko 45 različitih udruga, koje se na bilo koji način bave pomaganjem onima kojima je pomoć potrebna, pa se i manifestacija zvala "Mi za druge". U vrijeme tih dana svaka je udruga putem pisanih materijala (plakata, letaka, crteža isl.) prikazala svoju djelatnost i time građane Splita upoznala s mogućnostima o tome, gdje i kako, ako zatreba, mogu zatražiti pomoć.

Naš klub se predstavio s nekoliko plakata, crteža i letaka putem kojih smo građanima željeli prikazati rad kluba i njegovo značenje na prevenciji i liječenju alkoholne ovisnosti, kao i štetnosti i probleme koji se javljaju prekomjernim pijenjem za što su građani pokazali veliki interes, tražili pojašnjenja, interesirali se kako se povezati s klubom. Najviše zanimanja pokazali su za "letak" o oštećenjima pojedinih organa, izazvanih prekomjernim pijenjem alkoholnih pića (kojih je podijeljeno nekoliko stotina). U sklopu manifestacije održano je i nekoliko predavanja o radu i programima pojedinih udruga.

Naš terapeut Mate Smolčić, v. med. tehničar, održao je kraće izlaganje o temi "Alkoholom izazvane patnje", te o važnosti kluba u svemu tome.

Istovremeno, 24. i 25. lipnja, u organizaciji Županijskog ureda za bolesti ovisnosti i Lige za borbu protiv ovisnosti, a u povodu 26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv droga, postavljena je izložba, na kojoj su se predstavile udruge koje se svojim likovnim radovima bore protiv raznih ovisnosti, kao i putem pisanih materijala. Održan je i zajednički sastanak na kojem su se razmijenila iskustva u radu te je dogovorena daljnja suradnja na rješavanju tih problema.

Isto tako smo 28. lipnja nazočili skupštini obnavljanja rada Kluba Trogir, koji je nakon devet godina ponovo počeo s radom, kojemu smo pružili tehničku i organizacijsku pomoć. Naporno radimo i dogovaramo se kako bi se obnovili klubovi u Sinju, Makarskoj i na otoku Braču. Članovi iz tih mjesta, zbog udaljenosti i troškova prijevoza, rijetko dolaze na terapeutske sastanke, što nije dobro. Nadamo se da ćemo i u tome uspjeti.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org