Up Back Next

Osvrt na knjigu: "Kako iscijeliti duh i tijelo"
Louise L. Hay

Vladimir Lojna, Klub ZET Podsused   

Ova je knjiga briljantno djelo poznate američke autorice o temi mentalnog samoiscjeljivanja gotovo svih poremećaja. Autorica ističe: ''Ako smo spremni za mentalni, gotovo sve se može iscijeliti.''

Neka Vam ova knjiga pomogne da pronađete svoje mjesto u životu, upoznate sami sebe i prihvatite se u potpuno drugom svijetlu.

U knjizi ''Kako iscijeliti duh i tijelo'' autorica nas vodi kroz prave psihoterapijske seanse. Ako čitate knjigu i radite vježbe, kako je preporučeno u knjizi, kada dovršite čitanje, vaš će se život početi mijenjati. Ako knjigu pročitate odjednom, naići ćete na razna životna iskustva, što će vas potaknuti da se i sami suočite sa svojim problemima. Odlučite se i pročitajte je ponovno, uz preporučene vježbe.

Tek kada stvorimo mir i harmoniju u svojim mislima, pronaći ćemo ih i u svojim životima. 

Bez obzira na to koliko patimo ili smo nisko pali, postupno vježbajući, možemo promijeniti svoje živote na bolje.
Koliko puta smo gledali ljude oko sebe, neke sretne, vesele i bogate, a druge ljutite, mrzovoljne i siromašne. Gdje li smo mi među njima?

Često smo zaključili da nismo dovoljno dobri. Mnoga ponašanja pokazuju da se ne volimo dovoljno. Grdimo i kritiziramo svoje tijelo, mučimo ga lošom prehranom, alkoholom i pušenjem. Živimo u kaosu i neredu, zadužujemo se i preuzimamo previše obveza. Kad radimo protiv sebe znak je da se dovoljno ne volimo. Da bismo se počeli voljeti trebamo svladati svoje negativne misli, jer mi smo te osobe koje ih određujemo. Promjene počinju u našem umu.

Čitajući knjigu uvidio sam da svoj um i misli mogu koristiti kako god želim. Ako kontroliram svoj um i svjesno odabirem misli koje mi odgovaraju, povećavam unutarnju moć u sebi. Imam osjećaj kako mi je srce puno sreće, topline, čudesne mekoće i nježnosti. 
Pokušajte i vi uz pomoć ove knjige mijenjati način mišljenja i govorenja o sebi. Bez obzira na to kakav problem imamo, najvažnije je raditi na tome da volimo sebe, jer ljubav prema sebi čini nas sretnima.

U knjizi je opisano oko 400 poremećaja. Navedeni su vjerojatni uzroci poremećaja i izjave (afirmacije) kojima se mogu liječiti. Na primjer: poremećaj: alkoholizam.

Vjerojatni uzrok: gubljenje smisla života, osjećaj ništavnosti, neprihvaćanje samoga sebe.

Izjava (afirmacija): Ja živim sada. Svaki trenutak nosi nešto novo. Odabirem da vidim svoje vrijednosti. Volim i prihvaćam sebe.
Ova knjiga otvorila mi je mnoge spoznaje i pomogla mi da mnoge stvari rješavam bez problema, smireno, brzo i potrebno.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org