Up  Next

RIJEČ UREDNICE | 53

Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber   

Poštovani čitatelji! 

Temo ovoga broja su hercegovački klubovi, a prigoda je bila osnutak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Županije hercegovačko-neretvanske koja nosi ime "Dr. Vladimira Hudolina". Klubovi rade vrlo kvalitetno, po načelima zagrebačke škole. Upoznat ćete se i s nekim njihovim posebnostima, kojima su obogatili svoj rad sociodrama, sijela.

Nadam se da će upoznavanje s radom klubova iz Republike Bosne i Hercegovine i klubova iz Hrvatske, s ovom prigodom, pobuditi vaše zanimanje, pogotovo što smo na pragu osnutka zajednice klubova na razini cijele Hrvatske. Ovo je način da se međusobno upoznamo i lakše povežemo. U narednom broju Alkohološkog glasnika upoznat ćemo se s aktivnostima klubova sjeverozapadne Hrvatske, u izvješću s 15. sportskih susreta na Kalniku i skupštine u Prelogu, gdje su bili i predstavnici zagrebačkih klubova.

Zajednička druženja mogu nas samo ojačati, i motivirati za daljnji rad. Vjerujem da su pred nama mnogi susreti. Treba izići iz lokalnih okvira. Sve te susrete i druženja, kao i problematiku koja nam je svima zajednička, može obuhvaćati Alkohološki glasnik, što ne znači da će problematika zagrebačkih klubova biti potisnuta u drugi plan. Pozivam sve klubove i njihove suradnike na aktivnu suradnju. Ima još mnogo klubova o čijem radu nismo pisali, a ima i mnogo tema koje nismo obradili.

Srdačan pozdrav.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org